Placinta cu crema de branza si smantana

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Noi 2013 | 10488 vizualizari

 

Cand n-ai chef ,nici macar pe tine sa te vezi,faci o placinta,asa in dorul lelii ca sa nu treaca duminica fara ceva dulcegarii.....chiar daca-i post,asta este,nu tin....
PS.Si cum am aflat ca azi e Sf.Clement,desi eu il serbam in ianuarie,ca atunci stiam ce este,se pare ca sunt mai multi,zic sa-mi fie de bine....

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foitaj
  • 200 g crema de branza ''K''( produs Kaufland)
  • 200 g smantana peste 25% grasime
  • 60 g stafide brune
  • 3 oua mari ( au avut impreuna 6 galbenusuri)
  • 1 plic finesse bourbon-vanille de la Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 50 g gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu crema de branza si smantana:

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Apoi decupam un rotund, am folosit o forma de tarta cu diametrul de 23 cm, asezam aluatul pe foaie de copt si il punem in forma.

Separat pregatim umplutura. Crema de branza cu smantana, amestecate bine, apoi adaugam zaharul, pliculetul de vanilie, ouale, stafidele si grisul si omogenizam. Aceasta compozitie o turnam in forma. Din restul de aluat taiem floricele cu o forma si le asezam aleatoriu deasupra. Dam forma la cuptorul preincalzit cca 25-30 minute.

Se pudreaza cu zahar cand o scoatem din cuptor. Eu o tai calda ca asa-mi place sa o mananc. Cam asta am avut de spus, e buna, simplu de facut si se mananca repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu crema de branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

25.11.2013, 18:34

ce mult imi plac cu branza dulce si stafide

madi_marin 1

25.11.2013, 20:25

ce pofta imi e de ceva bun cu branza... trimiti si cu posta?

Constelatialeu 1

25.11.2013, 20:44

Madi,cu prastia ca-i drumul drept...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Braduti